Ημερίδα Αστρονομίας από το Δήμο Τρίπολης και το πανεπιστήμιο Αθηνών

Ημερίδα Αστρονομίας από το Δήμο Τρίπολης και το πανεπιστήμιο Αθηνών

Ιούνιος 11, 2009 - 02:05

Το έτος 2009 έχει καθιερωθεί ως «Διεθνές Έτος Αστρονομίας» καισυμπίπτει με τον εορτασμό 400 χρόνων από την πρώτη αστρονομική χρήση του τηλεσκοπίου από το Γαλιλαίο (1610), ένα σημαντικό γεγονός που σηματοδότησε την αρχή 400 χρόνων αστρονομικών ανακαλύψεων και αποτέλεσε την απαρχή μιας επιστημονικής επανάστασης που επηρέασε καθοριστικά την άποψη μας για τον κόσμο.

Το Διεθνές Έτος Αστρονομίας 2009 αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοβουλία της Διεθνούς Αστρονομικής ένωσης της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ψήφισμα της 20ης Δεκεμβρίου 2007) και της ΙΙΝΕδΟΟ. Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους κατοίκους του πλανήτη γη να κατανοήσουν τη θέση τους στο σύμπαν παρατηρώντας τον ουρανό και συνειδητοποιώντας την επίδραση της Αστρονομίας και των άλλων βασικών επιστημών στην καθημερινή ζωή και το πώς η επιστημονική γνώση μπορεί να συνεισφέρει σε μια πιο ισορροπημένη και ειρηνική κοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Αστρονομική Εταιρία και το Πανεπιστήμιο Αθηνών από κοινού με το Δήμο Τρίπολης διοργανώνουν, το Σάββατο 13 Ιουνίου και ώρα 07.00 μ.μ Ημερίδα Αστρονομίας με νυκτερινή παρατήρηση με φορητά τηλεσκόπια και παρουσίαση επιλεγμένων αστρονομικών ροδίεΓδ. Χώρος της εκδήλωσης το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Ομιλούν οι καθηγητές Κανάρης Τσίγκανος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας και Παναγιώτης Νιάρχος , Διευθυντής του Τομέα Αστροφυσικής , Αστρονομίας και Μηχανικής. Οργανωτική συνεργασία και επιμέλεια: Ηλιόπουλος Παναγιώτης.
Καλούνται οι πολίτες και ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί και μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων να παρακολουθήσουν την πρωτότυπη και σπουδαία αυτή εκδήλωση της πόλης μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις