Εκδηλώσεις στο Λεβίδι για τη νίκη επί των Tούρκων στις 14 Απριλίου του ‘21

Εκδηλώσεις στο Λεβίδι για τη νίκη επί των Tούρκων στις 14 Απριλίου του ‘21

Απρίλιος 25, 2009 - 12:44

Ανακοινώθηκε τιο αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 188ης Επετείου της 1ης εν Λεβιδίω Νικητήριου Μάχης των Ελλήνων κατά των Τούρκων την 14η Απριλίου 1821, που θα γίνουν από τις 30 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου.

Πρόγραμμα Εορτασμού

Πέμπτη 30 Απριλίου

10.00 Αγώνας θυσίας προς τιμή των Ηρώων της μάχης του Λεβιδιου.
] 2.00 Συγκέντρωση, στον τόπο που έπεσε ηρωικά μαχόμενος ο Ήρωας Αναγνώστης Στριφτόμπολας, των μαθητών και μαθη¬τριών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λεβιδίου με τους δασκάλους και τους κα¬θηγητές τους, όπου θα ψαλλεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Στριφτόμπολα, στην Κεντρι¬κή Πλατεία Λεβιδίου.

Σάββατο 2 Μαΐου

Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 2ας Μαίου μέχρι της δύσης του ηλίου ιης 3ης Μαίου 2009. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 2ας και 3ης Μαίου 2009 όλων των καταστημάτων ίου Δημοσίου, της Περιφέρειας, της Νο¬μαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δημοτικού Καταστήματος Λεβιδίου, καθώς και των Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των οδών και πλατει¬ών της πόλης.
• 11.00
Τέλεση Τρισάγιου - κατάθεση στεφάνου στο Τ.Δ. Παλαιοπύργου στις προτομές των υπέρ της πατρίδος αγωνισαμένων τέκνων του Παλαιοπύργου, Καπετάν Αντώνη Δραβίλα και Βασίλη Κατρή ή Κατριμουστάκη.
• 21.00
Λαμπαδηφορία από τον Φιλοτεχνικό Σύλλο¬γο Λεβιδίου.

Κυριακή 3 Μαΐου

07.00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπά¬νες όλων των Εκκλησιών της κωμόπολης του Λεβιδίου με φροντίδα των αιδεσιμότα-των Ιερέων αυτών και θα περιέλθουν τους κεντρικότερους δρόμους τμήματα μαθητών, τυμπανιστές και σαλπιγκτές.
08.00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της Κωμόπολης.
10.30 Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου, χορο-στατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπο¬λίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕ¬ΞΑΝΔΡΟΥ.
Μετά to τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Πρα-χαλιά Γεώργιο, Ανθυπολοχαγό Μηχανικού - Τακτικό μέλος της Εταιρείας Πελοποννη¬σιακών Σπουδών.
11.00 Συγκέντρωση των Επισήμων και του λαού στο χώρο του μνημείου των πεσό¬ντων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού'Υμνου.
Στην ανωτέρω συγκέντρωση θα παραστούν οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου, τα Προεδρεία όλων των νόμιμα λειτουργού¬ντων Σωματείων, οι μαθητές Α/θμιας και Β/ θμιας Εκπαίδευσης με τους δασκάλους και καθηγητές τους.
11.30 Παρέλαση των μαθητών των Σχο¬λείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ενώπιον των επισήμων στο χώρο του αν¬δριάντα του Αναγνώστη Στριφτόμπολα. Απονομή επάθλων και επαίνων στους νικη¬τές του αγώνα θυσίας.
12.00 Στην Κεντρική Πλατεία θα χορέψουν Ελληνικούς χορούς μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου, Γυμνασίου, Δημοτικών Σχο¬λείων Λεβιδίου, και ο Χορευτικός Όμιλος Λεβιδίου «ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ».

Ειδήσεις: