Δύο δήμους στη Γορτυνία ζητούν οι δήμοι Τροπαίων και Κοντοβάζαινας

Δύο δήμους στη Γορτυνία ζητούν οι δήμοι Τροπαίων και Κοντοβάζαινας

Μάιος 27, 2010 - 17:00

Με κοινό ψήφισμα τους «τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Τροπαίων και Κοντοβάζαινας Αρκαδίας, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων των περιοχών των δυο Δήμων καθώς και κινήσεις πολιτών Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την τελική μορφή του προσχεδίου Νόμου «Καλλικράτης» όσον αφορά το χωροταξικό του Ν. Αρκαδίας.

Είναι αδιανόητο μια περιοχή 1.050.000 στρεμμάτων που καλύπτει το 98% της Γορτυνίας μιας περιοχής με ιδιαιτερότητες γεωφυσικές (ορεινός όγκος) κοινωνικονομικές (μη ύπαρξη κοινωνικής συνάφειας και παρεμφερών οικονομικών συνθηκών) και συγκοινωνιακές (προβληματικές και πολλές φορές αδύνατες συγκοινωνιακές συνθήκες με προβληματικό οδικό δίκτυο αρκετών χιλιομέτρων) αποτελούμενη τώρα από 8 Δήμους να γίνεται ένας.
Δεν είναι κατανοητό, ενώ η αρχική πρόταση του Υπουργείου βασιζόμενη και σ’ αυτές τις ιδιαιτερότητες να προβλέπει δύο Δήμους και τμήμα της περιοχής σε τρίτο προτεινόμενο, χαρακτηριζόμενους ως ορεινούς, η τελική πρόταση να μιλά για έναν Δήμο χωρίς χαρακτηρισμό.
Πότε εφαρμόστηκαν τα κριτήρια; Τόσο λάθος ήταν η αρχική πρόταση;
Εκφράζοντας την αγανάκτηση των δημοτών μας ζητάμε:
Από τον Υπουργό, που και ο ίδιος όπως μας δήλωσε πιστεύει στην ορθότητα της αρχικής πρότασης, να προχωρήσει την αποδοχή του αιτήματός μας για δημιουργία δυο Δήμων στη Γορτυνία (ΒΑ και ΝΔ Γορτυνίας) χωρίζοντας την απέραντη αυτή περιοχή στα δυο
Από τους Βουλευτές του Νομού κοινή παρέμβαση για αποδοχή αυτού του αιτήματος
Τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν στη Βουλή το αίτημά μας
Κάθε άλλη λύση είναι έξω από το πνεύμα και τη φιλοσοφία του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και οδηγεί όχι σε ανάπτυξη, αλλά σε αφάνιση και ερήμωση των απομακρυσμένων ορεινών όγκων της περιοχής που καλύπτουν και το 70% αυτής.

Το παρόν ψήφισμα συνυπογράφουν οι Δήμαρχοι Τροπαίων Ιωάννης Παπασταματίου, Κοντοβάζαινας Αποσκίτης Ηλίας, δεκάδες σύλλογοι των απανταχού συμπατριωτών μας καθώς και κινήσεις πολιτών των παραπάνω Δήμων».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις