Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 20 Μαΐου

Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 20 Μαΐου

Μάιος 16, 2010 - 12:04

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,
Η βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων συνεχίζεται.

Μετά τις περικοπές των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο και σε όλες τις συντάξεις, μετά τη νέα φορολογική λαίλαπα στα εισοδήματα, μετά το χτύπημα του κατώτερου μισθού, την υπονόμευση της Εθνικής Γενικής Σύμβασης Εργασίας και την εκτός ελέγχου αυξανόμενη ανεργία, έρχεται τώρα νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Εκφράζουμε την ριζική μας αντίθεση στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό που κατεδαφίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, περικόπτει τις συντάξεις και οδηγεί στη διάλυση την Κοινωνική Ασφάλιση. Καταργείται η Δημόσια Ασφάλιση, με βίαιο τρόπο κατεδαφίζεται το αναδιανεμητικό σύστημα και το αντικαθιστούν με το κεφαλαιοποιητικό.

Το πάρτι επί των αποθεματικών, επί σειρά ετών, η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία είναι οι κυριότερες πληγές αιμορραγίας του Συστήματος, οι οποίες μένουν χωρίς αποστολή λογαριασμού ενώ υπάρχει διεύθυνση και στέλνεται ο λογαριασμός στα μόνιμα θύματα: μισθωτούς, συνταξιούχους, νέους.

Μπορούμε να μετατρέψαμε την οργή των εργαζομένων σε συνειδητή επιλογή διεκδίκησης με βασικό αίτημα να αποσυρθεί αυτό το τερατούργημα.

Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να υπερασπιστούμε το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα του Ασφαλιστικού Συστήματος. Να αποδοθούν όλες οι οφειλόμενες και θεσμοθετημένες οφειλές. Να μπει τέλος στη μαύρη εργασία. Να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του.

Όλοι και όλες στην Πανελλαδική - Πανεργατική Απεργία.