«Συμπολιτεία Δήμου Νότιας Κυνουρίας»...

«Συμπολιτεία Δήμου Νότιας Κυνουρίας»...

Ιούνιος 04, 2010 - 11:16

Για αυτά που μας ενώνουν και θέλουμε να πετύχουμε στον τόπο μας, επιστρέφοντας στο μέλλον μας. Στον Δήμο του 21ου αιώνα!

Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία ίδρυσης και λειτουργίας ευρύχωρου αυτοδιοικητικού σχηματισμού σύνθεσης - συνεργασίας και συναπόφασης, με την επωνυμία «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ», προσκαλούμε τους Πολίτες των Δήμων Λεωνιδίου και Τυρού και της Κοινότητας Κοσμά που μας εμπιστεύονται να προσέλθουν στην 1η συγκέντρωσή μας, που θα γίνει στις 30 Ιουνίου 2010 (ημέρα Τετάρτη, ώρα 18.00΄) στο κέντρο «Πλατάνια» - Λεωνίδιο, να εγγραφούν μέλη της νέας και ελεύθερης από «δουλείες κομματισμού και εγωκεντρισμού» δημοτικής αυτής κίνησης και να συμμετέχουν ενεργά στην ημερίδα μας, διαμορφώνοντας σχετική πρότασή μας προς την Κοινωνία μας.

ΘΕΜΑΤΑ:

1ο: Συζήτηση και ψήφιση Καταστατικού.

2ο: Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας που μας Ενώνει α) Φορέας σύγχρονου χωρικού σχεδιασμού, β) Φορέας Ανάπτυξης με Κοινωνικό Πρόσωπο.

3ο: Σύζευξη Θρησκευτικών / Ιστορικών & Φυσικών Μνημείων - Πολιτισμού - Αθλητισμού - Βιοποικιλότητας - Οικολογίας - Αγροτικού Κεφαλαίου και Τουρισμού στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας που μας Ενώνει. Προβολή συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

4ο: Νέα Γενιά - Τοπική Δημοκρατία και Συμμετοχή στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας που μας Ενώνει. Συμπράξεις Εργασίας Νέων Επιστημόνων και Επαγγελματιών, με βάση τους Δημοτικούς Πόρους.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ (Πρόταση).

Α. ΄Εδρα της «Συμπολιτείας Δήμου Νότιας Κυνουρίας» είναι το Λεωνίδιο.

Β. Αρχές λειτουργίας της «Συμπολιτείας Δήμου Νότιας Κυνουρίας», που δεσμεύουν τόσο τα μέλη της όσο και τα όργανά της είναι:

(1) Αυτοδιοικητική φυσιογνωμία.

(2) Διαφάνεια σε κάθε πράξη και ενέργεια.

(3) Ισότητα μεταξύ των πολιτών.

(4) Ενημέρωση και διαβούλευση. Συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων.

(5) Κοινωνική λογοδοσία.

(6) Ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του διοικητικού συστήματος σε τοπικό επίπεδο.

(7) Διαμόρφωση, προώθηση και υλοποίηση βιώσιμων λύσεων για τα θέματα αρμοδιότητας του Δήμου. Η αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης συνιστά βασική κατευθυντήρια γραμμή σε επίπεδο φιλοσοφίας και πρακτικής.

(8) Προάσπιση της προσωπικής ελευθερίας και σεβασμός της ιδιωτικής ζωής.

Γ. Σκοπός της «Συμπολιτείας Δήμου Νότας Κυνουρίας» είναι η επεξεργασία προτάσεων και η υποβολή τους στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου, μέσα από νόμιμες διαδικασίες, να επιτευχθούν τα ακόλουθα:

(1) Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

(2) Η εκπροσώπηση των δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο και η συζήτηση - προώθηση - επίλυση των προβλημάτων τους.

(3) Η βελτίωση της αισθητικής της περιοχής του Δήμου - η λειτουργική ενίσχυσή της και η συμβολή στην προβολή της.

(4) Η προστασία και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

(5) Η προώθηση δράσεων σχετικών με την ασφάλεια των πολιτών.

(6) Η πολιτιστική δράση και η ανάπτυξη της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης.

(7) Ο σαφής προσδιορισμός του μοντέλου βιωσιμότητας του Δήμου, ο σχεδιασμός του χώρου και η προώθηση της ολοκληρωμένης ανάπτυξης και της πορείας του σε βάθος χρόνου, με επεξεργασμένο πρόγραμμα δομών και υποδομών εξασφαλισμένης χρηματοδοτικής υποστήριξης.

(8) Η δημιουργία σύγχρονου - ισχυρού και διαχρονικού Δήμου με κύρος, συμμετοχικούς θεσμούς, αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες για όλους τους δημότες χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, σε μια ανοιχτή - ελεύθερη και δίκαιη κοινωνία.

(9) Η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου με διαδικασίες διαφάνειας - χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης και η ενδυνάμωση του ρόλου των δημοτών.

(10) Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, δίπλα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως κέντρο ζύμωσης θέσεων και ανάδειξης προτάσεων και πρωτοβουλιών για θέματα νέας γενιάς.

(11) Η αναμόρφωση των νομικών προσώπων, ο εκσυγχρονισμός της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης - αποχέτευσης, η αναδιάταξη της αναπτυξιακής εταιρείας και η δημιουργία κοινωφελούς επιχείρησης στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών του.

(12) Ο σεβασμός προς τον πολίτη, η εξυπηρέτηση των αναγκών του, η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης, αισθήματος σιγουριάς και δυνατότητας διαχείρισης και υλοποίησης των αποφάσεων των οργάνων του Δήμου.

(13) Η συμβολή για τη συνεργασία, τη συναδέλφωση και την αλληλεγγύη των πολιτών.

(14) Ο σεβασμός στις πολιτικές πεποιθήσεις του κάθε πολίτη.

(15) Η ανάδειξη Δημοτικής Αρχής με γνώση - εμπειρία και ικανότητες να διοικήσει - να διαχειριστεί αποδοτικά τις δημοτικές υποθέσεις και να οργανώσει τον Δήμο σε σύγχρονες και στέρεες βάσεις.

Δ. Ανώτερο όργανο της «Συμπολιτείας Δήμου Νότιας Κυνουρίας» είναι η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ) των μελών της.

Ε. Μέλη της «Συμπολιτείας Δήμου Νότιας Κυνουρίας» μπορούν να εγγραφούν όσοι δημότες έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον δεν στερούνται το δικαίωμα αυτό σύμφωνα με το νόμο και υπό την προϋπόθεση ότι δεν βαρύνονται με βλάβη ή αποποίηση δημοτικού - συλλογικού ή συνεταιριστικού συμφέροντος.

Η εγγραφή μελών γίνεται

α) την 30η Ιουνίου 2010 - ημέρα Τετάρτη - κέντρο «Πλατάνια» / Λεωνίδιο και

β) την ημέρα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του πρώτου (1ου) Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ) στους χώρους που θα διενεργηθούν οι αρχαιρεσίες.

ΣΤ. Η «Συμπολιτεία Δήμου Νότιας Κυνουρίας» διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ), απαρτιζόμενο από έναν (01) Πρόεδρο, έναν (01) Αντιπρόεδρο, έναν (01) Γενικό Γραμματέα, έναν (01) Ταμία και επτά (07) Συμβούλους. ΄Ολοι έχουν την ιδιότητα του μέλους της και εκλέγονται από τη Γ.Σ με μυστική ψηφοφορία.

Το πρώτο (1ο) Δ.Σ εκλέγεται στις 18 Ιουλίου 2010 - ημέρα Κυριακή (ψηφοφορία από 07.00΄ έως 20.00΄), με κάλπες ανά Δημοτική Ενότητα (Κοσμάς, Λεωνίδιο, Τυρός).

Ζ. Υποψήφιος Δήμαρχος είναι ο Πρόεδρος της «Συμπολιτείας Δήμου Νότιας Κυνουρίας».

Η. Οι υποψήφιοι Δημοτικοί & Τοπικοί Σύμβουλοι προτείνονται και ο Δημοτικός Συνδυασμός καταρτίζεται με την ευθύνη και τη συνεργασία του Προέδρου - των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Τομεακών Ομάδων και εγκρίνεται από τη Γενική Συνέλευση.

Με τιμή

Γιάννης Η. Μαρνέρης

Πηγή: http://tyrostsakonia.blogspot.com/