«Επιχειρείται η μετατροπή των δικηγόρων σε πωλητές αγοραίων αγαθών»

«Επιχειρείται η μετατροπή των δικηγόρων σε πωλητές αγοραίων αγαθών»

Απρίλιος 14, 2010 - 23:37

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Οικονομικών στον οποίο επισημαίνει: “Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα θιγούν οι βασικές αρχές της φορολογικής πολιτικής, παρά ταύτα σήμερα προχωρήσατε σε 23 αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο, οι οποίες βαπτίστηκαν αναδιατυπώσεις.

Παρά το γεγονός ότι συμμετείχαμε σ’ όλες τις επιτροπές που καταρτίσατε με εξειδικευμένους επιστήμονες και καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις, που εκδόθηκαν σε ειδικό τόμο, ουδεμία λήφθηκε υπ’ όψιν, επιβεβαιώνοντας την προσχηματικότητα των επιτροπών αυτών και το ειλημμένο των αποφάσεων.
Είναι σαφές ότι ο επιστημονικός χώρος, στον οποίο συμπεριλαμβανόμαστε, έχει μια εχθρική αντιμετώπιση εκ μέρους του Υπουργείου του οποίου προΐστασθε, όπως φαίνεται και από τις συνεχείς κατευθυνόμενες διαρροές, όπως έχουμε επισημάνει.
Είναι προφανές ότι η αποδόμησή μας που επιχειρείται με την μετατροπή των Δικηγορικών Συλλόγων σε συνεταιρισμούς και των δικηγόρων σε πωλητές αγοραίων αγαθών, θίγει την υπόστασή μας όπως αυτή έχει θεσμοθετηθεί από την Πολιτεία, καθώς και την αξιοπρέπειά μας.

Στην δύσκολη εποχή που διέρχεται η χώρα μας, έχει ανάγκη της συμπαράστασης που προϋποθέτει, τον σεβασμό όλων των κλάδων, όλων των πολιτών. Οι τεχνητές διαιρέσεις που επιχειρούνται, οι επιλεκτικές επιθέσεις και η μεροληψία του Υπουργείου σας, όπως φάνηκε και από τις σημερινές αλλαγές του φορολογικού νομοσχεδίου υποδηλώνει τις προθέσεις σας και προϊδεάζει για τα σε βάρος μας τεκταινόμενα.
Δηλώνουμε ξανά, ότι δεν θα έρθουμε σε αντιπαράθεση με άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ούτε όμως θα μείνουμε απαθείς σε όλα όσα ερήμην μας σχεδιάζονται από το Υπουργείο σας.”

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις