«Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Τρίπολης» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

«Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Τρίπολης» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Απρίλιος 21, 2010 - 10:34

Υπόμνημα προς τα Υπουργεία Εργασίας, Οικονομίας, Εσωτερικών, προς τη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Πελ/σου, τον Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε, το Σ.ΕΠ.Ε Πελ/σου, τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Τα Πολιτικά Κόμματα, τους Βουλευτές Ν. Αρκαδίας, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης, το Δήμο Τρίπολης, την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε, την Τ.Ε.Δ.Κ.Α, την Γ.Σ.Ε.Ε και την Π.Ο.Ε / Ο.Τ.Α απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και επισημαίνει:

«Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται περίπου τριάντα (30) εργαζόμενοι (Αορίστου χρόνου και συμβασιούχοι), στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της ΔΕΑΔΗΤ του Δήμου Τρίπολης, καθώς χρονίζουν τα προβλήματά τους με κυριότερα την ανασφάλεια για το μέλλον τους αλλά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Παραμένουν για επτά (7) μήνες (Σεπτέμβριο 2009 - Μάρτιο 2010) απλήρωτοι παρ’ ότι οι εργαζόμενοι παρέχουν συνεχώς και αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους.
Η αποκλειστική ευθύνη για την μη καταβολή των δεδουλευμένων σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία βρίσκεται στην κυβέρνηση (Υπουργείο Εργασίας - Οικονομικών, κ.λ.π).
Η ανάθεση της οικονομικής διαχείρισης των δομών αυτών στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας ήταν ατυχής, αποδείχτηκε ανέτοιμος να διαχειριστεί τον όγκο δουλειάς και το οικονομικό βάρος, με αποτέλεσμα ευθύνες της κεντρικής εξουσίας να έχουν μετατοπιστεί στους Δήμους οι οποίοι δεν διεκδικήσαν την αποτροπή τέτοιων αντεργατικών φαινομένων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κονδύλια της χρηματοδότησης από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας για την περίοδο 2008 - 2009 δόθηκαν τον Φεβρουάριο του 2010.

Καταγγέλλουμε την κατάσταση αυτή, η οποία οδηγεί στην παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι ανταποκρίνονται στο λειτούργημα τους με αυταπάρνηση κάτω από δύσκολες συνθήκες. Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει πλέον κάθε όριο αντοχής τους.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας, καλεί κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας να προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την εφαρμογή της νομοθεσίας και την διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων των εργαζομένων, με άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας θα ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων και αποτροπής μέτρων εργασιακού μεσαίωνα.

Το συνδ. κίνημα, ταυτόχρονα με την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων διεκδικεί την αύξηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών για τη κάλυψη όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την αύξηση των τακτικών κρατικών επιχορηγήσεων, την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων για τη εξάλειψη του άγχους και της ανασφάλειας.»

Πηγή: ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ