Γ. Σμυρνιώτης: «Μας πάνε όλα στραβά» - «Συγκινητική η παρουσία του κόσμου»

Γ. Σμυρνιώτης: «Μας πάνε όλα στραβά» - «Συγκινητική η παρουσία του κόσμου»

Δεκέμβριος 10, 2009 - 11:25

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού με την Ολυμπιάδα Πατρών και την πρώτη ήττα φέτος στην Τρίπολη, ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τραυματισμό του Γιοβάνοβιτς, τον οποίο χαρακτήρισε χειρότερο από την ήττα στο παιχνίδι, ενώ θεωρεί πώς στο χρονικό σημείο όλα πάνε στραβά για τον Αρκαδικό, αφού δεν έχει περιθώρια για ξεκούραση, έχει μπροστά του ένα βαρύ πρόγραμμα να φέρει σε πέρας στη συνέχεια του πρωταθλήματος και το Σάββατο αντιμετωπίζει έναν ακόμα μεγάλο αντίπαλο όπως είναι η Νήαρ Ήστ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αρκά τεχνικού έχουν ως εξής:

«Ο τραυματισμός του Γιοβάνοβιτς είναι χειρότερο από την ήττα. Δεν το συζητάω καν. Η ομάδα θα χάσει κάποιο παιχνίδι, αλλά την ήττα την επισκιάζει ο σοβαρός τραυματισμός του Γιοβάνοβιτς. Πρώτα από όλα για το παιδί και μετά η έλλειψη που θα φανεί στην ομάδα. Είναι βασικό κομμάτι της ομάδας, στηρίζαμε πολύ το παιχνίδι μας πάνω του και τώρα καλούμαστε να βρούμε λύση. Θα την βρούμε τη λύση, αλλά το να έχεις έναν παίκτη παραπάνω όπως είναι ο Γιοβάνοβιτς είναι σημαντικό ατού για την ομάδα. Ο τραυματισμός του σίγουρα μας αποσυντόνισε στο παιχνίδι, ενώ ακόμα και τα καλά ποσοστά που είχαμε στα τρίποντα ήταν γιατί ακουμπάγαμε τη μπάλα στο post. Είχαμε πολύ καλές περιστροφές στην επίθεση μας και από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να βάλουμε την μπάλα κοντά στο καλάθι, αρχίσαμε να παίζουμε διαφορετικά πράγματα. Προσπάθησε ο Μαναβόπουλος, αλλά μάλλον τελικά ήταν μόνος του στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά το λέω ξανά, δεν ήταν η επίθεση μας το πρόβλημα, αλλά η άμυνα μας. Αυτά που ήταν να βάλουμε τα βάλαμε, αλλά η συμπεριφορά μας στην άμυνα.

Είχαμε σχεδιάσει να παίξουμε κάποια πράγματα στην άμυνα, σε αυτό το περιβόητο pick ‘n roll του Γκαγκαλούδη, τα καταφέραμε σε πολύ καλό σημείο. Είχα πει στους παίκτες να μην κλείνουν πολύ και την ώρα που φεύγει η μπάλα από τον Γκαγκαλούδη να πηγαίνουν στους παίκτες τους. Ξαφνικά έκλειναν όλοι τον Γκαγκαλούδη και έμεναν αμαρκάριστοι οι υπόλοιποι. Ο Γκαγκαλούδης είναι έμπειρος παίκτης και έδωσε πολλά ελεύθερα σουτ στους συμπαίκτες του. Είναι όλοι καλοί παίκτες και σκόρερ, ο Κακαρούδης, ο Τομαράς, ο Μουλάκης.

Το κακό είναι ότι ο Αρκαδικός ξεκίνησε εντυπωσιακά, λες και είχε σταματήσει στο πρώτο ημίχρονο του Λαγκαδά. Πήγαιναν τα πάντα καλά στην επίθεση και μας ήρθαν όλα εύκολα. Σε εκείνο το σημείο άλλαξε το μυαλό της η ομάδα και δεν μπόρεσε να το αντιστρέψει στη συνέχεια. Επειδή τα παιδιά δεν είναι έμπειρα και δεν μπορούν να διαχειριστούν με τόσο μεγάλες ομάδες, όπως είναι η Ολυμπιάδα και τόσο μεγάλες προσωπικότητες όπως ήταν οι αντίπαλοι παίκτες, το τόσο καλό ξεκίνημα. Αντί να σκληρύνει την άμυνα της και να βάλει το μυαλό της και τη συγκέντρωση της στην άμυνα, αρχίσαμε όλοι να σκεφτόμαστε πώς και πότε θα σκοράρουμε. Η ομάδα έχασε το μυαλό της και όταν η Ολυμπιάδα, που είναι μεγάλη ομάδα, σε βάλει από κάτω και βρει τις φάσεις με τόσο έμπειρα παιδιά δεν θα της αφήσει να της ξεφύγει το παιχνίδι»

Ο προπονητής του Αρκαδικού αναφέρθηκε και στον κόσμο που γέμισε το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης και είχε μία συγκινητική παρουσία στο παιχνίδι αυτό. Χαρακτηριστικά ο προπονητής του Αρκαδικού δήλωσε «Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και να τους είχαμε δώσει μεγάλη χαρά, αλλά νομίζω πώς η καλύτερη στιγμή του κόσμου δεν ήταν η παρουσία του, άσχετα αν εγώ είχα 200 παλμούς, όσο η συγκινητική του χειρονομία να χειροκροτήσει όταν αποχωρούσε ο Γιοβάνοβιτς. Ο κόσμος έδειξε ήθος, έδειξε πώς καταλαβαίνει και το χειροκρότημα του στο τέλος του παιχνιδιού παρά το γεγονός ότι χάσαμε αποδεικνύει ότι καταλαβαίνει ότι η ομάδα χρειάζεται την στήριξη, τη συνεχή του παρουσία στο γήπεδο και νομίζω πώς καταλαβαίνει από μπάσκετ»

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, όπου ο Αρκαδικός αντιμετωπίζει ακόμα ένα μεγάλο όνομα της κατηγορίας όπως είναι η Νήαρ Ήστ το Σάββατο, ο Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε «Είναι πολύ δύσκολο αυτό το σημείο για την ομάδα, πρέπει να συνέλθουμε, η ήττα σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Γιοβάνοβιτς μας αναγκάζει να βρούμε άλλες λύσεις, πρέπει να ξεκουραστούμε. Το ένα φέρνει το άλλο. Μας πάνε όλα στραβά. Ούτε ξεκούραση θα έχουμε. Θα το παλέψουμε στη συνέχεια και θα δούμε»

Ειδήσεις: