Γ. Σμυρνιώτης: «Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου» - Εύσημα από το Γ.Σιγάλα

Γ. Σμυρνιώτης: «Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου» - Εύσημα από το Γ.Σιγάλα

Δεκέμβριος 06, 2009 - 20:16

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού στο κλειστό γυμναστήριο του Λαγκαδά, ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τη νίκη της ομάδας του σε μία δύσκολη έδρα:

«Ήταν ένα νικηφόρο παιχνίδι για την ομάδα μας. Πιστεύω ότι το παιχνίδι είχε διαφορετική όψη στα δύο ημίχρονα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε φοβερή συγκέντρωση στην άμυνα, μπλοκάραμε τα περισσότερα επιθετικά συστήματα του Λαγκαδά, η οποία κλήθηκε να παίξει χωρίς τον βασικό της ψηλό τον Λούπο. Δεχτήκαμε μόλις 21 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, που πραγματικά δείχνει πόσο άριστο παιχνίδι κάναμε στην άμυνα, ενώ και η επίθεση λειτούργησε καλά και για αυτό είχαμε μεγάλη διαφορά στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λαγκαδάς βελτιώθηκε υπερβολικά, έβαλε κάποια σουτ από την περιφέρεια, συν το γεγονός ότι και εμείς ολιγωρήσαμε στην άμυνα. Λες και ήμασταν άλλη ομάδα.

Νομίζω έγινε ένα ντέρμπι μέχρι το τέλος και εμείς στηριχθήκαμε στον Γιοβάνοβιτς και τον Σιβορότκα κοντά στο καλάθι. Η επίθεση μας διάβασε κάποια μις-ματς. Βάλαμε ένα-δύο γκολ-φάουλ και φανήκαμε στο τέλος του αγώνα πιο ψύχραιμοι, ενώ τελικά κέρδισε και ο πιο τυχερός, γιατί αν είχε ευστοχήσει στις βολές ο Παπακωνσταντίνου θα ήταν διαφορετικά. Έτσι είναι όμως το μπάσκετ. Όπως χάσαμε ένα παιχνίδι στο Πέραμα, έτσι κερδίσαμε ένα άλλο. Είναι πολύ δύσκολο πάντως να ξανά χάσεις ένα παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο. Νομίζω πώς το πάθημα στο Πέραμα, μας έγινε μάθημα.

Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για το μπάσκετ που έπαιξαν. Για μας είναι πρωτόγνωρο να κερδίζουμε στον Λαγκαδά, σε μία τέτοια έδρα από μία νεοφώτιστη ομάδα όπως είναι ο Αρκαδικός και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Πιστεύω πώς θα υπάρχει καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και για τις δύο ομάδες»

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τα παιχνίδια στην Τρίπολη με την Ολυμπιάδα Πατρών και τη Νήαρ Ήστ: «Είναι δύο ομάδες με γεμάτο ρόστερ και με μεγάλες εμπειρίες. Είναι δύο παιχνίδια στην έδρα μας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ξεκουραστούμε, να δούμε τους τραυματισμούς των Σιβορότκα, Τόσιτς. Πιστεύω πώς θα είμαστε έτοιμοι, έχει φανεί πώς στην έδρα μας ανεβαίνουμε ψυχολογικά και αγωνιστικά. Θα διεκδικήσουμε τη νίκη και στα δύο παιχνίδια»

Γιωρ. Σιγάλας: «Σοβαρή και δυνατή ομάδα ο Αρκαδικός»

Μετά την λήξη του αγώνα ο προπονητής του Ερμή Λαγκαδά Γιώργος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για το παιχνίδι με τον Αρκαδικό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του είχαν ως εξής: «Συγχαρητήρια στον Αρκαδικό. Έδειξε πώς είναι μία δυνατή και σοβαρή ομάδα. Τα αποτελέσματα δεν κάνουν λάθος. Ξέραμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, θεωρώ όμως ότι δώσαμε εμείς την ευκαιρία στον αντίπαλο να πάρει τη διαφορά στο σκορ. Ήμασταν εντελώς απαράδεκτοι στο πρώτο ημίχρονο. Δεν επιτρέπεται στο γήπεδο μας να μπαίνουμε στον αγώνα με τέτοια διάθεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες έκαναν πραγματικά μεγάλη προσπάθεια, είχαμε και την απουσία του Τσότσου γιατί και αυτός τραυματίστηκε κάποια στιγμή στο παιχνίδι. Τελικά χάσαμε την ευκαιρία να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι με τις βολές του Παπακωνσταντίνου στα τελευταία δευτερόλεπτα και δεν ξέρω ποια θα ήταν η συνέχεια. Δεν φταίει το παιδί, σε όλους έχει συμβεί κάτι ανάλογο. Αν τις βάλεις γίνεσαι ήρωας, αν δεν τις βάλεις γίνεσαι μοιραίος.

Θα δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα μου για το δεύτερο ημίχρονο. Εμείς θα παλέψουμε όσο μπορούμε και με όσα μέσα έχουμε για το καλύτερο δυνατό»

Ειδήσεις: