Αστέρας και στον βούρκο - Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 2-0

Αστέρας και στον βούρκο - Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 2-0

Δεκέμβριος 20, 2009 - 17:00

Ο Αστέρας Τριπολης νίκησε το φάντασμα της ΑΕΚ με 2-0 και έριξε τον Δικέφαλο της Αθήνας ακόμη πιο χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα και στα μάτια του φίλαθλου ελληνικού κοινού. Οι γηπεδούχοι με σωστή τακτική πέτυχαν δύο γκολ στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο με Έντερ και Τσέζαρεκ πετυχαίνοντας μία πολύ σημαντική νίκη φτάνοντας στην 4η θέση!

Αστέρας και στον βούρκο

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά κερδίζοντας σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες με τους κιτρινόμαυρους να είναι εκτός τόπου στα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου δεν άφησαν την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και προσπάθησαν από νωρίς να πετύχουν ένα γκολ.

Με την εικόνα της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο κάτι τέτοιο δεν ήταν δύσκολο και ο Έντε στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Τσέζαρεκ με κάθετη πάσα διέλυσε την αμυντική γραμμή της Ένωσης και ο Αργεντινός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.

Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν ίδιο με αυτό του πρώτου μέρους, με τον Τσέζαρεκ να μεταμορφώνεται από δημιουργός σε εκτελεστή για το 2-0. Στο 49ο λεπτό ο Ρόκα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο επιθετικός του Αστέρα με σουτ από την μικρή περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ.

Συνέντευξη Τύπου

Μπάγεβιτς: "Μετά από όλα αυτά που περάσαμε όλη την εβδομάδα, με το παιχνίδι στην Πορτογαλία, το δύσκολο ταξίδι, την κούραση και τις αρρώστιες, στο σημερινό παιχνίδι δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπαθήσαμε. Δεν παίξαμε όσο καλά θα μπορούσαμε, δε θέλω να επικαλούμαι δικαιολογίες. Ο αντίπαλος ήταν και καλύτερος και πιο δυνατός και μας κέρδισε δίκαια. Αυτές τις μέρες που είναι μπροστά μας, να ξεκουραστούμε και να πάρουν απόφαση αυτοί που πρέπει, ένας ή όλοι μαζί, τουλάχιστον να ξέρουμε τι θα γίνει. Καλές γιορτές σας εύχομαι, καλά Χριστούγεννα και υγεία πάνω απ' όλα. Πιστεύω ότι αυτές τις μέρες, ο καθένας τους πρέπει να πάρει αποφάσεις να ξέρουμε τι γίνεται. Δεν εξαρτάται από μένα, εγώ είμαι προπονητής, τι θέλετε να αποφασίσω εγώ;"

Για τις αποδοκιμασίες από τους οπαδούς: "Δεν έχω να πω κάτι. Αυτά είναι γνωστά, τα ακούμε καθημερινά άλλωστε. Οι παίκτες δεν μπορούσαν παραπάνω από αυτά που έκαναν. Είχαμε 10 παίκτες άρρωστους και όλους κουρασμένους. Δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπάθησαν".

Για το αν θα φύγει: "Οχι, όχι, όχι. Δεν υπάρχει κανείς να μου πει να φύγω" (γελώντας).

Βλάχος: "Είμαι ειλικρινής και δεν νομίζω ότι ο Αστέρας να διεκδικήσει μέχρι τέλους να μπει στα πλέι οφ. Υπάρχουν καλοί παίκτες, αλλά πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Δεν τρελαίνομαι με τις μεγάλες νίκες και τις επιτυχίες. Εχω γευτεί πολλές από μικρό παιδί. Εχουμε πάρει ότι μας αξίζει από την μέρα που ήρθα. Για να μπορείς να φτάνεις μετά από 3 χρόνια στην Σούπερ Λίγκα για κάτι ψηλότερο, είναι τολμηρό. Δεν κάνω τολμηρά πράγματα και δεν πιστεύω στα θαύματα. Ο Ελληνας προπονητής δεν δικαιώνεται ποτέ. Μακάρι να είχα την ηλικία του Νιόπλια... Μάγκας γίνεται ο προπονητής από τους παίκτες του. Οι παίκτες μου εμένα με δικαιώνουν. Αν είχαν 10 επιθετικούς θα τους έβαζα... Αυτή είναι η φιλοσοφία μου"

Ειδήσεις: