Ανοικτή επιστολή του Εργατικού Κέντρου προς τους βουλευτές Αρκαδίας

Ανοικτή επιστολή του Εργατικού Κέντρου προς τους βουλευτές Αρκαδίας

Ιούλιος 06, 2010 - 00:26

Κύριοι Βουλευτές,

Ο Υπουργός Εργασίας κατέθεσε το Σχέδιο Νόμου «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις. Ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις» που κατ’ απαίτηση της τρόικας ισοπεδώνει την Κοινωνική Ασφάλιση, γυρνώντας την ελληνική κοινωνία στις αρχές του 20ού αιώνα.

Το νέο αντι-ασφαλιστικό Νομοσχέδιο στο οποίο έχουν ενταχθεί και οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά αποτελεί την πιο επιθετική και άγρια πολιτική απέναντι στον κόσμο της εργασίας σε ολόκληρη την μεταπολεμική περίοδο.

Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις εντολές Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε. οδηγεί τους εργαζόμενους σε ολοκαύτωμα.

Τα εργατικά δικαιώματα, ολόκληρο σχεδόν το εργατικό δίκαιο που χτίστηκε με θυσίες και αίμα σχεδόν έναν αιώνα τώρα, κυριολεκτικά διαγράφεται μέσα στις σελίδες του Νομοσχεδίου.

Την ίδια ώρα πετσοκόβονται οι συντάξεις και γίνονται επίδομα φτώχειας για έναν ολόκληρο κόσμο που έχει εργαστεί σκληρά, που έχει ιδρώσει και δεν έχει κλέψει και που έχει πληρώσει για δεκαετίες.

Σας καλούμε έστω και τώρα να πείτε ΟΧΙ σε ένα Νόμο που θα καταδικάσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα.

Σας καλούμε να συμπεριφερθείτε ως βουλευτές του ελληνικού λαού και όχι ως εκ των υστέρων διεκπεραιωτές των εντολών του Δ.Ν.Τ.

Ο ελληνικός λαός θα θυμάται τις πράξεις ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, θα θυμάται όμως και τις πράξεις που τον στέλνουν στον εργασιακό, ασφαλιστικό και οικονομικό μεσαίωνα.

Η ευθύνη είναι στον καθένα χωριστά.

. ι στον καθένα ι . ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩ.