«Πράσινο» το γήπεδο του Παναρκαδικού

«Πράσινο» το γήπεδο του Παναρκαδικού

Μάιος 26, 2009 - 08:15

Μέχρι πριν λίγους μήνες κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι το ιστορικό γήπεδο του Παναρκαδικού θα μπορούσε ποτέ να αποκτήσει αγωνιστικό χώρο με χλοοτάπητα, καθώς εδώ και δεκαετίες ένα πάγιο αίτημα των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, των τοπικών συλλόγων, του ιστορικού συλλόγου του Παναρκαδικού αλλά και του απλού φίλαθλου κόσμου δεν υλοποιούνταν.

Τους προηγούμενους μήνες το ιστορικό γήπεδο που τα τελευταία χρόνια ανήκει πλέον στο Δήμο Τρίπολης, έκλεισε προκειμένου να πραγματοποιηθούν σ’ αυτό κάποιες εργασίες ανακαίνισης του αγωνιστικού και περιβάλλοντα χώρου.
Τις προηγούμενες ημέρες ο φακός των «Αρκαδικών Ειδήσεων» επισκέφθηκε τις ιστορικές εγκαταστάσεις προκειμένου να διαπιστώσει την εξέλιξη των εργασιών και με έκπληξη διαπίστωσε ότι το γήπεδο του Παναρκαδικού πλέον διαθέτει έναν ολοπράσινο φυσικό χλοοτάπητα. Για τους παλαιότερους που έχουν ζήσει τις μεγάλες στιγμές της «πράσινης» ομάδα με το τριφύλλι στη φανέλα, η εικόνα που παρουσιάζει το γήπεδο ίσως να μην τους φαίνεται ιδιαίτερα πιστευτή. Ο χλοοτάπητας όμως αποτελεί γεγονός αφού πλέον έχει τοποθετηθεί και έχει ξεκινήσει η συντήρηση του έως ότου «δέσει» στο βαθμό που θα μπορεί πλέον να φιλοξενήσει αθλητικές δραστηριότητες, ενώ βέβαια στη συνέχεια θα χρειαστεί να γίνει η διαγράμμιση του και η τοποθέτηση των δύο εστιών.
Πλέον αποτελεί ερωτηματικό το αν ο αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού γηπέδου του Παναρκαδικού θα μπορεί να διατηρηθεί στο μέλλον σε καλή κατάσταση σε αντίθεση με τις εικόνες που είδαμε τους προηγούμενους μήνες στο κυρίως γήπεδο του σταδίου του ΔΑΚ Τρίπολης. Οι απαιτήσεις συντήρησης είναι μεγάλες και σίγουρα αποτελεί ένα σημαντικό «στοίχημα» για τους ανθρώπους που προτίμησαν την τοποθέτηση φυσικού αντί συνθετικού χλοοτάπητα.

Καμία εξέλιξη στον περιβάλλοντα χώρο…
Την ίδια ώρα όμως πέρα από τον φυσικό χλοοτάπητα που εδώ και μέρες έχει τοποθετηθεί στο γήπεδο καθώς επίσης και κάποιος καθαρισμός που έχει υπάρξει στο χώρο που βρίσκεται πίσω από την εστία της Βορειοδυτικής πλευράς του γηπέδου, καμία εξέλιξη δεν έχει υπάρξει ακόμη σε επίπεδο ανακατασκευής ή ανακαίνισης του περιβάλλοντα χώρου. Ανεξάρτητα από το τι προβλέπεται σ’ αυτή τη φάση των εργασιών για το γήπεδο του Παναρκαδικού είναι σημαντικό να υπάρξει τρόπο για την ανακατασκευή και του περιβάλλοντα χώρου, που περιλαμβάνει τις δύο κερκίδες, τα αποδυτήρια των ομάδων και των διαιτητών αλλά και τα γραφεία του ιστορικού συλλόγου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φώτης Αλεξόπουλος

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: