«Γι’ αυτά που μας ενώνουν και θέλουμε να πετύχουμε στον τόπο μας, επιστρέφοντας στο μέλλον μας. Στον Δήμο του 21ου αιώνα!»

«Γι’ αυτά που μας ενώνουν και θέλουμε να πετύχουμε στον τόπο μας, επιστρέφοντας στο μέλλον μας. Στον Δήμο του 21ου αιώνα!»

Ιούλιος 05, 2010 - 01:01

Είμαστε δημότες του ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ που μας ΕΝΩΝΕΙ, που αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην διακυβέρνηση του τόπου μας, με κύριες κατευθύνσεις:
• Ανάδειξη δημοτικής αρχής με γνώση - εμπειρία και ικανότητες να διοικήσει, να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις δημοτικές υποθέσεις και να οικοδομήσει τον ΔΗΜΟ σε σύγχρονες και στέρεες βάσεις.

• Επιτελική διακυβέρνηση, επικεντρωμένη στον στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό, στην αναβάθμιση και την ενίσχυση του δημοκρατικού προγραμματισμού και της κοινωνικής λογοδοσίας, σε τοπική διαχείριση προσηλωμένη στην αποτελεσματικότητα προς όφελος του πολίτη.
• Εμπέδωση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, βελτίωση της απονομής των κοινωνικών παροχών και των υπηρεσιών σε πραγματικό χρόνο.
• Μείωση της απόστασης μεταξύ εξουσίας και πολίτη.
• Επίκαιρη χάραξη του δρόμου της κοινωνίας μας προς το μέλλον και την ανάπτυξη μέσω του ΔΗΜΟΥ - ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ.
Είμαστε ενεργοί πολίτες, που πιστεύουμε ότι η ευημερία των κατοίκων και η πρόοδος της περιοχής μας είναι κατακτήσεις δικής μας γνώσης, δικής μας εμπειρίας, δικής μας διάθεσης για εθελοντική δημόσια προσφορά, δικής μας επίπονης εργασίας και δικού μας αγώνα για την ολοκλήρωσή τους.
Είμαστε άνθρωποι της κοινωνίας και της εργασίας - του πολιτισμού και της οικολογίας - της επιστήμης και της πραγματικής οικονομίας - της διαβούλευσης και της συνεργασίας, με προϋπηρεσία στη δημοτική - τη συλλογική και τη συνεταιριστική λειτουργία, μα και πολλοί νέοι, με σπουδές και ασχολίες χρήσιμες στη διαμόρφωση του Κοινού Συμφέροντος - στην προώθησή του και την προάσπισή του.
Οραματιζόμαστε ΔΗΜΟ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. ΔΗΜΟ να συμβάλλει με υπευθυνότητα και διοικητική ικανότητα στην προώθηση των στρατηγικών στόχων της τοπικής ανάπτυξης και ειδικότερα:
• Στην εφαρμογή του θεσμικού και του διοικητικού πλαισίου σε τοπικό επίπεδο, που αφορά το Σύστημα του Δημοκρατικού και του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.
• Στην ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, με στόχο την Κοινωνία της Γνώσης.
• Στη διάχυση της πληροφορίας και της καινοτομίας, την εξασφάλιση της εργασίας και της απασχόλησης και την προώθηση της επιχειρηματικότητας, με στόχο την Ανταγωνιστικότητα και την Κοινωνική Συνοχή.
• Στο σχεδιασμό του χώρου και την εφαρμογή προγραμμάτων Τουριστικής - Αγροτικής και Αστικής τοπικής Ανάπτυξης.
• Στην κατασκευή βασικών υποδομών και αναπτυξιακών έργων, με βάση επενδυτικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης χρηματοδοτικής υποστήριξης.
• Στη δημιουργία δομών κοινωνικού εξοπλισμού και κοινωνικής φροντίδας, που εξασφαλίζουν την Κοινωνική Αλληλεγγύη.
• Στην λήψη μέτρων που διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος, την πρόληψη των κινδύνων, την ποιότητα ζωής.
• Στην κατοχύρωση ειδικού επιχειρησιακού προγράμματος για την υγεία - την παιδεία - τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
• Στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την προώθηση της διαδημοτικής συνεργασίας και των κοινών υπηρεσιών.
• Στη συνεχή επικοινωνία με τους ετεροδημότες - τους απόδημους και τους φίλους μας για την συμμετοχή τους στο δημοτικό «γίγνεσθαι».
• Στην παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών προς τους πολίτες, στο πλαίσιο τοπικού προγράμματος υπηρεσιών Γενικού Οικονομικού Ενδιαφέροντος και Συμφέροντος.
Επιθυμούμε τον ΔΗΜΟ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ζωντανό οργανισμό, κύτταρο δημοκρατίας, μέσο έκφρασης δημιουργικής φαντασίας.
Θέλουμε τον ΔΗΜΟ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ για τον δημότη και τα προβλήματά του, για την ευδοκίμηση της κοινωνικής - οικονομικής και πολιτιστικής ζωής των κατοίκων του.
Επιλέγουμε την αξιοποίηση και την ανάδειξη των πολιτών της περιοχής και ιδιαίτερα των νέων.
Προωθούμε την ενεργή και ισότιμη συμμετοχή όλων των δημοτών στα δρώμενα της Ανοιχτής Πόλης μας.
Αναλαμβάνουμε, με την ίδρυση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ μας και την συνεργασία μας, πρωτοβουλία συσπείρωσης των συμπολιτών μας, που τους ενώνει το όραμα μιας συνεκτικής - συμμετοχικής και δημιουργικής τοπικής κοινωνίας.
Προσπαθούμε να πετύχουμε την δημιουργία αυτοδιοικητικής ένωσης φυσικών προσώπων, με συναίνεση και αλληλεγγύη.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να ενισχύσουν την προσπάθειά μας αυτή. Μια συλλογική προσπάθεια σύνθεσης δημοτικών αντιλήψεων - απόψεων - αρχών και θέσεων.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΔΡΥΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ
Λεωνίδιο 30 Ιουνίου 2010

Γιάννης Μαρνέρης
(Εισηγητής)
Τάκης Γεωργίτσης Μαριάννα Τσουκάτου
(Πρόεδρος Συνέλευσης) (Γραμματέας Συνέλευσης)